הסיפור שלנו
"דורית וענת עוגות" – סיפור משפחתי מתוק
בשנת 1989, במטבח ביתי ברמת השרון, החלה דורית אמיר להגשים חלום ישן. עם תנור תעשייתי קטן, מתכונים שעברו במשפחה, ממקורותיה ההונגריים, ותשוקה אמיתית לאפייה, דורית יצרה עוגות ביתיות שהפכו במהרה לשם דבר. הביקוש גדל, והמטבח הביתי כבר לא הספיק. כך, עברה דורית לגראז' של חמותה רוממה ברחוב "אני מאמין 8". לקוחות, מלאי אמון והערכה, היו מגיעים באופן עצמאי, לוקחים את העוגות מהמקפיא שבחצר – והשמועה על הטעמים הנפלאים התפשטה.
עם השנים והאהבה שהורעפה מצד הלקוחות, עברה הקונדיטוריה למשכן חדש: בית בן 100 שנים במגדיאל, הוד השרון, מקום ילדותן – אחד הבתים הוותיקים ביותר באזור, שנשאר בידי המשפחה עד היום. האווירה הכפרית סיפקה מרחב להרחבת העסק וליצירת מאפים ייחודיים, שהפכו למקור משיכה ללקוחות מכל רחבי המדינה.
אך הרפתקת הטעמים לא נעצרה כאן. מתוך רצון לשלב בין הניחוחות המפתים לבין חוויה של נינוחות ורוגע, הוקמה נקודת מכירה פסטורלית במתחם "משתלת שתיל" ברמת השרון. תחת עצים ירוקים ובפינה שלווה ונעימה, יכולים האורחים לשתות קפה, לטעום מהפשטידות, עוגות והעוגיות וליהנות מאווירה מנותקת מהמרוץ היומיומי.
משפחה של אפייה וחלומות
הקונדיטוריה היא הרבה יותר מעסק – היא לבה הפועם של משפחה. אביהן, בן ה-92, עבד עד יומו האחרון ואימן בת ה 85, ממשיכה לעבוד במרץ, באהבה ובמסירות. בחגים, הופכת הקונדיטוריה למוקד שוקק חיים כשכל בני המשפחה מתגייסים להכין את ההזמנות ולחלק אותן ללקוחות.
דורית וענת עוגות משלבת מזה 36 שנים בין טעמים מסורתיים ליצירתיות מודרנית ועובדת עם חומרי הגלם הטובים ביותר. במקום תמצאו עוגות קרם מרהיבות, עוגות בחושות במגוון טעמים, ועוגות שמרים עשירות שגורמות ללקוחות לומר שוב ושוב: "זה טעם הילדות שלנו". בנוסף, ישנו מגוון עוגיות לצד פשטידות ומאפים מלוחים מבצקי שמרים ועלים. תוכלו למצוא גם עוגות ופשטידות ללא רכיבי גלוטן ומוצרים טבעוניים.
הסיפור של דורית
דורית אמיר, ילידת הוד השרון, למדה עיצוב אופנה במכללת "שנקר", אך החליטה לא ללכת במסלול הקלאסי של המקצוע. במקום זאת, חזרה לאהבה גדולה מילדותה – אפייה. היצירתיות שלמדה בעיצוב האופנה מצאה את דרכה לעיצוב עוגות ייחודיות ומרהיבות.
כדי להפוך את אהבתה למקצוע, דורית סיימה קורס טבחות בבית הספר "תדמור", רכשה תנור תעשייתי, והחלה לאפות מהבית. ההצלחה לא איחרה לבוא – לקוחותיה התאהבו בטעמים וביופי של העוגות, ובמהרה פתחה קונדיטוריה קטנה ברמת השרון. עם השנים, דורית העמיקה את הידע המקצועי שלה בלימודים מתקדמים בפריז ובניו יורק.
במהלך הריונה השני, כשנאלצה להאט את הקצב, לקוחותיה לחצו עליה להמשיך לאפות, מה שהוביל לשותפות שהפכה למשמעותית במיוחד – הצטרפות אחותה ענת.
הסיפור של ענת
ענת שטיינשלייפר עסקה בתחום הספורט האתגרי והתחרותי והדרכת טיולים. תחום האפייה היה רחוק ממנה, והעוגה היחידה שהכינה הייתה עוגת אננס הפוכה. אך כשהציעה לדורית לעזור בתקופה עמוסה, נכנסה לעולם האפייה עם נחישות ומוטיבציה.
אודות לגישתה החיובית והיכולת להתמודד עם אתגרים, ענת לקחה על עצמה בנוסף לאפיה את הצד העסקי של הקונדיטוריה, בעוד דורית מתמקדת ביצירה ובפיתוח המתכונים. השותפות ביניהן הפכה לחזקה ומצליחה, כששתיהן שומרות על איזון בין העבודה לחיי המשפחה.
ענת המשיכה לשמור על אהבתה לטייל בעולם. השתתפה בתחרות "מלכת המדבר" הראשונה בשנת 1999 ומאז מארגנת טיולי ג'יפים לנשים ברחבי העולם. בכל טיול, ענת דואגת לקחת ארגז מלא עוגיות ועוגות בחושות, כדי לשמח את המשתתפות ברגעים הכי לא צפויים – במדבריות אתיופיה, ביערות תאילנד, או בכפרים הנידחים בהודו, רואנדה, איסלנד ועוד.